دریچه ورودی مجرای تخلیه کننده تحتانی سد رودبار

طراحی،ساخت و نصب دریچه ورودی مجرای تخلیه کننده تحتانی سد رودبار

طراحی و ساخت تجهیزات هیدرومکانیک سد رودبار لرستان از جمله طرح هایی بوده است که در قالب فاینانس به شرکت چینی CGGC از سوی شرکت توسعه منابع آب و نیروی ایران واگذار گردید.
با توجه به تاخیر ایجاد شده در خصوص راه اندازی بخش تخلیه کننده تحتانی از سوی شرکت CGGC و درخواست شرکت توسعه منابع آب و نیروی ایران به عنوان کارفرما مبنی بر انجام آبگیری پیش از نصب کامل تجهیزات این بخش ، طرحی از سوی شرکت فن آوری نوین نیرو به منظور آبگیری ارائه شد.
انجام این پروژه از جنبه ذخیره آب دارای ارزش افزوده فراوانی بود اما به لحاظ اجرایی بسیار پیچیده و دارای نوآوری های فنی و اجرائی بود. در این طرح دریچه هایی از نوع استاپ لاگ طراحی و ساخته می شد که پس از انجام آبگیری و اتمام نصب تجهیزات تخلیه کننده تحتانی از سوی شرکت CGGC می بایست تحت هد ۸۰ متر با عملیات غواصی خارج شود.
با توجه به تجربه های مهندسی و اجرایی در شرکت فن آوری نوین نیرو تا حد امکان تعداد سگمنت های دریچه افزایش یافت که باعث کاهش تناژ بالابری برای هر سگمنت از ۲۵ تن به ۴ تن شد و برای رفع مشکل افزایش وزن در نتیجه تعدد سگمنت ها، طراحی و ساخت دریچه به صورت مکعب و توخالی انجام شد. در این شیوه طراحی هدف استفاده از نیروی بیانسی و در نهایت کاهش نیروی بالابری دریچه در زمان غوطه وری است.
این روش نوآورانه و در نوع خود بی نظیر در صنعت هیدرومکانیک ایران تنها با اتکا به دانش فنی و تجربه تخصصی شرکت فن آوری نوین نیرو امکان پذیر گشت.

دریچه سد رودبار

مشخصات قطعات

عنوان ابعاد وزن
دریچه سرویس واضطراری تخلیه کننده تحتانی ۱۱ × ۸ متر ۱۲۰ تن

مشخصات پروژه​

کشور:

منطقه:

نوع پروژه:

کارفرما:

مشاور:

ایران

گیلان

تجهیزات هیدرومکانیک 

شرکت توسعه منابع آب و نیروی ایران